Старт на “Мисия безопасност”

Днес, на пресконференция в БТА бе даден старт на кампанията “Мисия безопасност”, която има за цел да опресни и актуализира знанията на водачите на МПС.

Организаторите от Българската асоциация на пострадали при катастрофи /БАЗК/ и Автошкола „Василеви“, както и представители на ОД на МВР – София и Областна администрация на софийска област в качеството си на партньори на кампанията, аргументираха необходимостта от опреснителни курсове с фактът, че Законът за движение по

пътищата е най-често променяният закон у нас. Водачите, сдобили се със СУМПС преди години не разполагат с актуални знания на пътя, а преиздаването на шофьорските книжки не изисква проверка на знанията.

„Мисия безопасност“ е насочена към практикуващи шофьори, на които ще бъдат предоставени безплатни теоретични курсове за опресняване на знанията и запознаване с новите правила от закона, като в курса при интерес или желание могат да се включат и хора без придобита правоспособност за управление на МПС. Курсовете ще се провеждат всяка събота в учебните центрове на Автошкола „Василеви“, в зала за професионално обучение на курсисти. Лекциите ще се водят от лицензирани преподаватели. Участие като лектори ще вземат и полицаи от Пътна полиция.Ето някои от темите, които ще бъдат представени в курса:

Употреба на алкохол и шофиране; Скорост; Използване на обезопасителни колани и седалки за деца; Дефиниране на проблема с големия брой ПТП в България и защо е важно да говорим на тази тема; Действия при опасни ситуации на пътя – пукане на гума, аквапланинг, пожар, укрепване на товари; Задължения на водача при ПТП; Новите моменти в ЗДвП; Решаване на актуални листовки и други.Първият курс за запознаване с новите правила и опресняване на знанията ще се проведе на 4 юни/събота от 10:00 часа в Учебен център II на Автошкола „Василеви“ (кв. Надежда 3, бул. Ломско шосе 167).

 

Курсът е безплатен и няма ограничения в записването.

 

Очакваме Ви!

Share this post